OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Evin Çalık, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projelere öncülük ediyor.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK


Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Evin Çalık, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projelere öncülük ediyor. Gönüllü öğretmen olarak görev alan Çalık, bu projeyle tüm kadınların eğitim almasını hedefliyor.


KADINLARA DESTEK PROJESİ


Zehra Evin Çalık, okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projeleriyle kadınlara güç vermeyi amaçlıyor. Çalık, gönüllü öğretmen olarak bu projeye destek verdiğini ve eğitim hayatında fırsat eşitliği sağlamak adına çalıştığını belirtti. “Okuma yazması olmayan kadın kalmaması için var gücümüzle çalışıyoruz,” diyen Çalık, kadınlara yönelik bu tür projelerin önemine dikkat çekti.

 


GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLİKLE DESTEK


Beylikdüzü Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen projede, Çalık bizzat gönüllü olarak ders veriyor. Eğitimde geri kalmış kadınların topluma kazandırılması adına büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Çalık, “Kadınların sosyal hayatta daha aktif olmasını ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz,” dedi.


"OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK"


Zehra Evin Çalık, projeyle ilgili olarak kadınların eğitim görmelerinin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını vurguladı. “Okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak,” şeklinde konuşan Çalık, Beylikdüzü’nde bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.


BEYLİKDÜZÜ’NDE KADINLARA EĞİTİM ÖNCÜLÜĞÜ


Projeyle, Beylikdüzü’ndeki kadınların okuma yazma öğrenerek hem sosyal hem de ekonomik anlamda daha güçlü bireyler olmasının sağlanacağı belirtiliyor. Çalık, kadınların bu projeyle sadece okuma yazma değil, aynı zamanda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını da vurguladı.

Haber: Nezir KARAYÜN


Anahtar Kelimeler: okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak
Tarih: 13.09.2024 23:18
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 30 ° / 19.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.