Orijinal Yoga Sistemi

UYF BAŞKANI AKİF MANAF “DERYA BAYKAL’LA GÜLÜMSE” PROGRAMINDA

Orijinal Yoga Sistemi

UYF BAŞKANI AKİF MANAF “DERYA BAYKAL’LA GÜLÜMSE” PROGRAMINDA

 

Orijinal Yoga Sistemi’nin Oruç Tutmaya Faydaları Neler?

 

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, 22 Mayısta katıldığı bir TV programında Orijinal Yoga Sistemi’nin Oruç tutmaya yararlarını, Ramazan’da strese, gerginliğe iyi geldiğini, açlık ve susuzluk hissini giderdiğini, kolay Oruç tutmak için hangi tekniklerin uygulanabileceğini anlattı. Aynı zamanda Dünya Yoga Şampiyonu Merve Tanrıverdi de teknikleri uygulamalı gösterdi.

 

UYF Başkanı Manaf şöyle açıkladı: “Yogayı Orijinal Yoga Sistemi şeklinde daha çok spor olarak uyguluyoruz ve tüm dünyaya spor olarak sunuyoruz. Teknikler orijinalindeki gibi spor olarak yapılırsa insan sağlığına müthiş etkileri var. Aslında Orijinal Yoga Sistemi bedeni kullanma kılavuzudur, her sabah 15dk, yarım saat bile yapmak çok yararlıdır, vücudu dengeliyor ve ayarlarını yapıyor, güne sağlıklı başlıyorsunuz.

 

Oruç tutmanın insan bünyesine müthiş faydaları var çünkü insanın enerjisel boyutu gıdayı sindirmeye çok fazla enerji sarf ediyor. Diyelim ki gıdadan aldığınız80 enerji gıdanın sindirilmesine ayrılıyor. Düşünün siz Oruç tutunca bütün sindirim sisteminiz dinleniyor ve o müthiş enerji potansiyallerinizi başka şeyler için kullanabiliyorsunuz. Bu arada Oruç tutmak vücudu arındırıyor. Orijinal Yoga Sistemi teknikleri Oruç zamanı uygulanırsa arınma gücünü arttırıyor. Mesela kemik erimesine karşı, kemiklerin, iskeletin güçlenmesine, doğru çalışmasına büyük yardımları var. Oruç sırasında bu teknikler uygulanırsa enerjiniz daha çok artıyor, yani Oruçlusunuz, yemek yemiyorsunuz ve buna rağmen enerjiniz yükseliyor, halsiz olmuyorsunuz. Ayrıca da bu teknikler vücuttaki açlığı, susamışlığı gideriyor. Sinir sistemini rahatlatıyor, ibadeti derinleştiriyor.”

 

Oruç tutmayı kolaylaştıran teknikler:

 

  1. Uddiyana Banda (Karın Kilidi Tekniği)

Ayakta bacaklar 50 cm kadar aralık, dizler bükülü ve eller dizlerin üzerinde olacak şekilde durulur. Derin nefes alınır ve karın mümkün olan kadar içe çekilerek nefes verilir. Çene göğse yaklaştırılır ve nefes zorlanmadan 3-5 sn. tutulur. Nefesi almadan önce karın kasları gevşetilir ve nefes tekrar alınır. Normal nefes ile dinlenerek, tekniği 6-8 kez tekrarlarlayınız.

 

 

  1. Nauli (Karın Kasılması Tekniği)

Ayakta bacaklar 50 cm kadar aralık, dizler bükülü ve eller dizlerin üzerinde olacak şekilde durulur. Derin nefes alınır ve ağızdan tam şekilde verilir. Nefes tutulur, çene göğse yaklaştırılır. Karın kasları sağa sola doğru hareket ettirilir. Nefesi almadan önce karın kasları gevşetilir ve nefes alınır. Normal nefes ile dinlenerek, tekniği 6-8 kez tekrarlarlayınız.

 

  1. Supta Pavana Muktasana (Sırt Üstü Hava Çıkarma Tekniği)

Sırt üstü uzanın, ilk önce sağ bacağı bükerek uyluğu göğse yaklaştırın. Elleri diz altında kenetleyin, sağ dizinizi burnunuza değecek şekilde çekin. 15- 30 sn kalın. Aynı duruşu sol taraftan uygulayın. 3-5 tur uygulayabilirsiniz.

 

  1. Garbhasana (Cenin Duruşu Tekniği)

Sırtüstü uzanın. Nefes alırken bacaklarınızı birleştirin.Nefes verirken bacakları bükerek, uylukları göğse yakınlaştırın. Elleri kenetleyin, dizlerin altından tutun ve burnunuzu dizlerin arasına yerleştirin. 10-15 sn. kalın. 3 tur uygulayabilirsiniz.

 

  1. Vacrasana (Yıldırım Duruşu Tekniği)

Diz üstü oturun. Konsantre olun, zihninizi karın bölgesine yoğunlaştırın 1- 2 dk. kalın.

 

  1. Şitali Pranayama (Nefes Tekniği)

Dudaklar O biçiminde, dil kıvrılılarak dışarı çıkarılır. Dilin oluşturduğu kanaldan hava içe çekilir. Susuzluk ve açlık hissi hafifletilir. Ağız kokusu giderilir. Beden ısısı düşer ve sıcaklara dayanmak kolaylaşır.

 

  1. Şitakari Pranayama (Nefes Tekniği)

Dişler bir arada tutulur. Dudaklarınızı aralayarak dişlerinizi gösterin. Dilinizi dişlerin arasından çıkarın ve havayı “sss” sesiyle çekin. Ağzınızı kapatıp burundan verin. Aşırı safra salgılanması halinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini geliştirir, susuzluk giderilir.

 

  1. Sadanta Pranayama  (Nefes Tekniği)

Dişler birarada tutulur. Dudakları aralayarak dişleri gösterin. Dişlerin arasından “sss” sesiyle çekin. Ağzınızı kapatıp burundan verin. Aşırı safra salgılanması halinde çok faydalıdır. Sindirim sistemini geliştirir, susuzluk giderilir.

 

  1. Nadi Şodhana Pranayama (Nefes Tekniği)

Sol burun deliğinden nefes alınır, sağ burun deliğinden verilir, sağ burun deliğinden alınır ve sol burun deliğinden nefesin verilmesi şeklinde uygulanır. Tekniğin genel arındırıcı ve dengeleyici etkisi vardır. Sinirler geşer ve gerginlik atılır.

 

(Tekniklerin detaylı açıklamalarına dileyenler UYF Başkanı Akif Manaf’ın Yoga: Asanalar – Duruşlar, Yoga: Pranayama – Nefes ve Enerji kontrolü,  Yoga: Çakra – Enerji Merkezleri Bilimi,  kitaplarından ulaşabilirler)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.06.2019 14:25
  • Cuma 17.5 ° / 14.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.5 ° / 14.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.8 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.