ORTADOĞUDAKİ SON GELİŞMELER VE ARDINDAKİ GERÇEKLER TARTIŞTIRILDI

4 Şubat 2024 günü Anadolu Aydınlar Ocağı aylık olağan toplantısında Orta doğudaki son gelişmeler ve ardındaki gerçekler tartışıldı.

ORTADOĞUDAKİ SON GELİŞMELER VE ARDINDAKİ GERÇEKLER TARTIŞTIRILDI

 

ANADOLU AYDINLAR OCAĞI ORTADOĞUDAKİ SON GELİŞMELERİ VE ARDINDAKİ GERÇEKLERİ TARTIŞTI

 

4 Şubat 2024 günü Anadolu Aydınlar Ocağı aylık olağan toplantısında Orta doğudaki son gelişmeler ve ardındaki gerçekler tartışıldı.

 

Konuşmacı olarak davetli onur konuğu Prof. Dr. Zekeriya Kurşun tarih boyunca süregelen orta doğu gerçeklerini bilimsel bir çerçeve içinde anlattı. Uzun yıllar Orta doğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi Müdürü, Türkiyat Araştırma, Orta doğu ve İslam Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuş olan Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Ortadoğu olaylarının önemli bir parçasının İsrail’e bölgede yurt edindirme olduğunun üzerinde durdu. Başta İngiltere ve ABD olmak üzere İsrail’e edindirdikleri bu yurdu yeşertmek ve büyütmek için hiçbir engel tanımadıklarını, Evangelist ve Siyonist felsefe doğrultusunda maddi ve manevi tüm olanakları ile İsrail’in yanında olmaları ile bugün Filistin katliamlarının da ortakları olmuşlardır dedi. Osmanlı Devletini yıkan güçler, Çıkarlarını bölgenin yeni devletlerine yöneltmişlerdir. Bu nedenle Ortadoğu her zaman bir ateş çemberi içinde olmuştur. Merkezinin de Türkiye’nin bulunduğunu belirtti. 

Sorular ve cevaplar şeklinde devam eden toplantıda; Türkiye üzerine oynanan oyunlar, AB, NATO, Rusya ilişkileri gibi sorunlar tartışıldı. 

Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek; Büyük Orta Doğu projesi dar gelmiş, yerine genişletilmiş Büyük Orta Doğu Projesi oluşturulmuş, Amerika bölgemizde Büyük Osmanlı İmparatorluğu yerine Büyük Amerikan İmparatorluğunu kurmuştur. Stratejik ortağımız Amerika, Kore’den başlayarak, Kıbrıs olaylarında, Saratoga vurgununda, Güneş harekatında, Irak’ın işgalinde ve diğerlerinde daima kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmiş, Stratejik ortaklık hep Amerika’dan yana işlemiştir. O zaman Göçmenler politikası iyi değerlendirilmeli, gelenlerin çoğu Tolunoğulları, Kölemen, Memluk, Türkmen boyu olarak kabul edilerek, durum Türkiye’nin lehine çevrilmeli, Göçmenler eğitilmeli ve oyunlar bozulmalıdır. İfadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Prof. Dr. Zekeriye Kurşun’a günün anısına küçük armağanlar takdim edildi.


Tarih: 05.02.2024 09:50
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.