Otomasyon sistemleri, tedarik zinciri boyunca şirketlerin ürünlerini hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde taşımasına yardımcı oluyor. Bu sistemlerin etkili bir şekilde çalışabilmesi için doğru ekipman kullanımı büyük önem taşıyor. CHEP, Türkiye’nin her yerine ulaştırdığı dayanıklı ve standart paletleriyle otomasyon sistemlerdeki aksaklıkları azaltıyor, ürün hasarını önlüyor, maliyetleri düşürüyor ve verimliliği artırıyor.
Günümüzdeki firmalar artan rekabet koşulları nedeniyle daha fazla ürün pazarlamak ve ürünlerinin maliyetlerini en aza indirmek istiyor. Bu ihtiyaçlara bağlı olarak bir ürünü ortaya çıkarma süreci ve perakendeci ile tüketiciye istenilen zamanda ve miktarda ulaşması büyük önem kazanıyor. Üretici, lojistik ve perakendenin bütünleşmesi olarak tanımlanan tedarik zinciri yönetiminde nakliye, depolama ve stok yönetimi gibi süreçler ayrı olarak değerlendiriliyor. Bu süreçlerin karmaşıklığı da zamanla firmalar için bir yük haline dönüşebiliyor. Merkezileştirilmiş bir otomasyon ise tedarik zincirini yönetmek için çok daha verimli ve kullanışlı bir yöntem haline geliyor.
Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile hizmet veren CHEP, düzenli bakım ve onarım ile kırılmalara karşı ekstra dayanıklı olan standart paletleri ile otomasyon sistemlerini ve tedarik zincirlerini verimli hale getiriyor. Böylece CHEP, ürünlerin piyasaya sunulmasıyla ilgili maliyeti ve zamanı azaltıyor; kalite standartlarındaki sürekliliği sayesinde otomasyon sistemlerindeki aksaklıkları azaltıyor ve ürün hasarını engelliyor.
Standart ve dayanıklı paletleri yüksek performans sergiliyor
Boyutu ve geometrisi standart olmayan paletler üretim hatlarında aksamalara yol açıyor.
Kaliteli olmayan, uzun süreli kullanım sonrasında devrilen paletler nedeniyle de tedarik zinciri süreci durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca palette çıkıntı yapan çiviler ve bunun gibi küçük kusurlar da üretim hasarına ve üretimde gecikmelere neden olabiliyor. Tedarik zincirlerini birbirine bağlayan CHEP, standart ekipman ve uygulamalarıyla ürünlerin piyasaya daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.
CHEP’in belli spesifikasyonlara göre üretip muhafaza ettiği paletleri sayesinde elleçleme için daha az zaman harcanıyor. Devrilme riskini minimum seviyeye indirmek amacıyla da paletlerini standart yük kapasitelerinde test ediyor. Palet kalitesine verdiği önem doğrultusunda kiralanıp kullanılan ve tekrar servis merkezlerine ulaşan paletlerini yeniden hizmete sunmadan önce düzenli olarak inceleme ve onarım sürecinden geçirerek onların daima yüksek performans sergilemesini sağlıyor.
Otomasyon sistemlerinin etkin bir şekilde çalışabilmesi için standart ve kaliteli ekipman kullanımının çok önemli olduğunu belirten CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, “CHEP olarak tedarik zincirindeki bilgi birikimimiz, deneyimimiz ve uzmanlığımız sayesinde daha fazla ürünün daha güvenli bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasını sağlıyoruz. Buna bağlı olarak iş ortaklarımız düşük maliyet, artan kar ve tedarik zinciri verimliliği elde ediyor. Yeniden kullanıma dayalı iş modelimiz doğrultusunda paletlerdeki sorunları hızlı ve kesin bir şekilde belirlemek için uzmanlar tarafından son teknoloji kullanılarak inceleme yapılıyor. Böylece otomasyon sistemlerindeki aksaklıklar azaltılıyor, daha az ürün hasarıyla karşılaşılıyor. Yeniden teslimat yapmak ve üretim hattındaki duraksamaların üstesinden gelmek için ekstra enerji harcanması önleniyor” dedi.
CHEP hakkında
Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek, perakende, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan ekipmanlar kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede ekipman yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 54 ülkede 275 milyon paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.