Parlayan Okul, Parlayan Yıldızlar

Atıl yerlerimizi, bize verilen on beş, günlük zaman dilimini doldurmadan, yedi günde gerçekleştirerek toplamda 3 derslik, 6 şube oluşturduk.

Parlayan Okul, Parlayan Yıldızlar

Parlayan Okul, Parlayan Yıldızlar

Atıl yerlerimizi, bize verilen on beş, günlük zaman dilimini doldurmadan, yedi günde gerçekleştirerek toplamda 3 derslik, 6 şube oluşturduk.

Eğitim yuvasında geleceğe umut ve güvenle bakan, okulunu Esenyurt bölgesinde en üst seviyelere getirerek, nesillerin eğitim yuvası, Prof. Dr. Ömer Dinçer İlkokulu Müdürü gönüllerin hocası Alper Tuncay yaptığı başarılı çalışmalarıyla özel okullardan fark arattırmaksızın göz doldurmaya devam ediyor.

 

 

 

"Tebessüm Her Kapıyı Açan Sihirli Bir Anahtardır." 

Esenyurt Prof. Dr. Ömer Dinçer İlkokulu müdürü Alper Tuncay; Geleceğimizi aydınlatacak, yarınlarımızı inşa edecek kıymetli öğrencilerimizde küçük tebessümler oluşturabilmek için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde "Okuluna Hoş Geldin" etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda hafta başında ikramlarımız ile öğrencilerimizi karşılıyoruz ve yüzlerindeki tebessümü birlikte yaşıyoruz. 

 

“Eğitici Faaliyetler”

Okulumuzda, örgün eğitim faaliyetleri düzenli olarak yapılmamakta olup, bunun yanında satranç egzersizi, akıl oyunları, müzik kursu, drama, destek eğitim faaliyetleri, yetişkin okuma yazma kursları ve Suriyeli öğrencilerimizin Türk Eğitim sistemine entegrasyonu kapsamında açılan Türkçe öğretimi kurslarımızda da izinli ve onaylı olarak yapılmaktadır.

“İsme Özel hediye”

Tuncay, Okulumuza bu sene atanan aday öğretmenlerimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necati Yener tarafından gönderilen isme özel hediyelerini taktim ettik. Öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de evlerinde hissettirmeyi ihmal etmedik hepimiz bir aileyiz.

“Başarmak için Geliyoruz”

Alper Tuncay; Okulumuz 4-B Sınıfı öğrencilerinden Rana İzgi Soylu'nun kaptanlığını yaptığı Stem Team ekibi Teknofest 2023 için iddialı. Bilim ve teknoloji meraklısı öğrencilerden oluşan STEM TEAM ekibi, engelliler ve yaşlıların hayatlarını kolaylaştırmak için projeler yapmak istiyor. Bizde buradan Teknofest'e başarmak için geliyoruz" sloganı ile yola çıkan Stem Team ekibine başarılar diliyor ve bizleri gururlandırarak döneceklerinden sonsuz inanıyorum.

“Erişim Kolaylığı Sağlandı”

Okulöncesi cağındaki öğrencilerin okula ulaşabilmesi için limitleri sonuna kadar zorlayıp, sınıf mevcutlarını otuz kişi ye yüksektik, böylelikle bölgemizdeki okul öncesi cağındaki çocukların okulumuza erişimini kolaylaştırdı, bununda yanı sıra dersliklerimizi tüm ihtiyaçlarımızın hepsi tamamlandı sıfır eksikle eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor, tam donanımlı mükemmel sınıflarımız var. Öğrencilerimiz için dolabından, sandalyesine, akıllı tahtasına kadar her şeyi özel tasarlanmıştır. 

 

 

 

“3 Derslik 6 Şube”

Esenyurt bölgesel olarak sürekli göç alan bir ilçemizdir. Biz okulumuza bin yedi yüz civarında öğrencimizle başladık şuan okulumuzun mevcudu üç bin yüz küsur, öğrenci sayımızı iki katına çıkardık. Sınıf mevcutlarımızı ellinin altında tutabilmek için okulöncesinde ve normal derslikte ikili öğretim sağlanması adına okulumuzda acil bir şekilde bize verilen 15 günlük zaman diliminde mevcut günümüzü doldurmadan yedi günde gerçekleştirerek toplamda 3 derslik, 6 şube oluşturduk. Öğretmen atanması, görevlendirmesi, norm işlemlerini tamamladık, şuan mevcutlarımız ellinin altında eğitim öğretim faaliyetlerimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

 

“Sosyal Kültürel Ve Tanıtım Programı”

Kurumuzun web sitesi etkin kullanım sıralamasına göre ilçemizde birinci sırada Türkiye’de ikinci sırayla yerini aldı. Kurumumuzdaki faaliyetlerin tanıtılmasında web sitemize etkin olarak kullanmaktayız. Bunun yanında Bakanlığımızın EBA portakalında sosyal aktivitelerimizi güncel olarak yayınlamaktayız, okulumuzda yapılan faaliyetleri sitemizden takip edebilirsiniz.

 


“Okul Zili Bu Kez "Aileler" İçin Çalıyor”

Aile Eğitimi üzerine belge almış öğretmenlerimiz tarafından verilen derslerden ilki, salgın sürecinin etkileri devam ederken "aile içi iletişim" alanında yapılıyor. Bu derste, giderek yüzeysel hâle gelen iletişimin nasıl daha nitelikli olabileceğine dair bilgi paylaşılıyoruz.

"Çatışma ve stres yönetimi”,"Bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı”, Bağımlılıkla mücadele”, “Sosyal duygusal beceri gelişimi", "Akran ilişkileri",ve"Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler".

 8 ana başlıkta ve 44 saat olarak verilen eğitimlerle aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hâle getirmeyi hedefliyoruz.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: parlayan okul parlayan yıldızlar
Tarih: 13.12.2022 18:12
  • Pazartesi 36.7 ° / 25.4 ° Güneşli
  • Salı 36 ° / 25.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33 ° / 24.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.