Silivri’nin Kırmızı Biberleri Şenlikle Taçlandı

Silivri Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Sayalar Kırmızı Biber Şenliği, Sayalar Meydanı'nda coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Silivri’nin Kırmızı Biberleri Şenlikle Taçlandı

Silivri’nin Kırmızı Biberleri Şenlikle Taçlandı

ŞENLİKTE BİBERLER VE MÜZİK ŞÖLENİ

Silivri Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Sayalar Kırmızı Biber Şenliği, Sayalar Meydanı'nda coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Etkinlikte, Balkan müziklerinin tanınmış ismi Rumeli Ekrem sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu. DJ Emre'nin enerjik performansıyla başlayan etkinlikte, en iyi pul biber üreticisi yarışmasının sonuçları açıklandı. Yeliz Toyran birinci, Hayriye Altaş ikinci, Merziye Işıklı ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Sayalar Muhtarı Serkan Toyran, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Hatice Gözen ve Mahmut Yıldızaydın tarafından verildi.

BAŞKAN BALCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada tarımsal üretimin önemini vurguladı. Kırmızı biber yetiştiriciliğinin Sayalar için önemli bir ekonomik kaynak olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, Silivri’nin tarım alanında öne çıkması için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Silivri'nin üretici kadınlarına teşekkür ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını iletti. Ekonomik zorluklara da değinen Balcıoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın yanında olacaklarını söyledi.

ŞENLİĞİN GELECEĞİ VE DESTEKLER

Sulama Kooperatif Başkanı Yücel Çelik, Silivri'nin tarımına katkı sağlayan çiftçilere teşekkür etti ve şenliğin gelecekte de devam etmesini umut ettiklerini belirtti. Sayalar Mahallesi Muhtarı Serkan Toyran, şenlikte dağıtılan fidelerin 250 dönüm araziye ekildiğini ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından hibe edilen biber kıyma makinesi ile çalışmalara başlandığını aktardı. İl Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Turgut Şişman, Türkiye'de gerçekleştirilen bitkisel üretim projelerinden bahsederek, Silivri’de yürütülen kırmızı biber projeleriyle kadın çiftçilerin desteklendiğini söyledi.

Haber : Nezir KARAYUN


Tarih: 09.09.2024 16:32
  • Çarşamba 28 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 29.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.