Sivas Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Beylikdüzü’nde Kutlandı

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü ve 14. Dünya Sivaslılar Günü, Beylikdüzü’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Sivas Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Beylikdüzü’nde Kutlandı

Sivas Kongresi’nin 105. Yıl Dönümü Beylikdüzü’nde Kutlandı

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü ve 14. Dünya Sivaslılar Günü, Beylikdüzü’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen program, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, 105 eserin yer aldığı özel bir sergiyle başladı ve sanatçılar Mustafa Özarslan ile Volkan Yılmazer’in konserleriyle devam etti.

“SİVAS KONGRESİ’NİN RUHU BEYLİKDÜZÜ’NDE YAŞATILIYOR”

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, konuşmasında Sivas Kongresi’nin ruhunu Beylikdüzü’nde yaşattıklarını belirterek, "105 yıl önce Sivas’ta toplanan kongre, Milli Mücadele’nin yol haritasını çizdi ve kurtuluş ateşini yaktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kongre üyelerini rahmetle anıyorum" dedi.

“BAŞKAN ÇALIK’TAN ANLAMLI MESAJ”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, telgrafla gönderdiği mesajında Sivas Kongresi’nin ulusal bağımsızlık yolundaki kritik önemine değinerek, "Sivas Kongre Binası’nın replikasını Beylikdüzü’ne kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

“GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE İLİŞKİN KONUŞMALAR YAPILDI”

Etkinliklerde Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan ve Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyyüp Günay, Sivas Kongresi’nin tarihi önemine dikkat çekerek, bu mirasın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladılar.

Haber: Nezir KARAYÜN

 


Tarih: 09.09.2024 15:18
  • Çarşamba 28 ° / 21.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 29.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.