Sokak Hayvanları, Sıcak Yaz Günlerinde Küçükçekmece’de Koruma Altında

Uzmanlardan Yaz Günlerinde Sokak Hayvanlarına Duyarlılık Çağrısı

Sokak Hayvanları, Sıcak Yaz Günlerinde Küçükçekmece’de Koruma Altında

 

Sokak Hayvanları, Sıcak Yaz Günlerinde Küçükçekmece’de Koruma Altında

Dostlarımız Küçükçekmece’de Güvende !

Uzmanlardan Yaz Günlerinde Sokak Hayvanlarına Duyarlılık Çağrısı

Küçükçekmece Belediyesi, Yaz Günlerinde Sokak Hayvanlarının Sıcak Hava Dalgalarından Etkilenmemesi İçin Tüm İmkânlarını Seferber Ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Parklardaki Ve Yeşil Alanlardaki Su Ve Mama İstasyonlarının Düzenli Aralıklarla Bakım Ve Temizliğini Gerçekleştirerek, Taze Su Ve Mama Takviyesinde Bulunuyor. 

Çiğdem Eral: Doğayı Bizimle Paylaşan Can Dostlarımızın Yaşam Hakkına Hep Birlikte Sahip Çıkalım

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde Görevli Veteriner Hekim Çiğdem Eral, Sokak Hayvanlarına Karşı Herkesin Duyarlı Olması Gerektiğini Belirterek, “Şehirleşmiş Alanlar Oluşturan Bizler, Sokaklardaki Can Dostlarımızın Sıcak Hava Dalgalarından Etkilenmesini Önlemek İçin Onlara Gölgelik Alanlar Ve Su Temin Etmeliyiz. Vatandaşlarımız Kapı Önlerine, Bahçelere Ve Sokaklara Temiz Su Kapları Bırakarak Kedilerimize Ve Köpeklerimize Su Takviyesinde Bulunabilirler. Ayrıca, Pencere Ve Balkonlara Kuşlar İçin Temiz Ve Soğuk Su Bırakmak Da Çok Önemlidir. Doğayı Bizimle Paylaşan Dostlarımızın Yaşam Hakkına Hep Birlikte Sahip Çıkmalıyız. Küçük Adımlarla Onların Hayatta Kalma Mücadelesine Destek Olabiliriz. Tüm Küçükçekmecelilerin Bu Konuda Duyarlı Olmasını Temenni Ediyoruz” Dedi.

Öte Yandan Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Bünyesinde Hizmet Veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde Can Dostlara Yönelik Hizmetler Devam Ediyor. Kısırlaştırma, Aşılama, Tedavi Ve Sahiplendirme Gibi Hizmetlerini Sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, Sokak Hayvanlarının Hastalıklarının Tedavileri Ve Gerektiğinde Operasyonlarını Gerçekleştirerek, Kısırlaştırma İşlemleri İle Sağlıklı Bir Yaşama Kavuşturuyor.  Bu Süreçlerin Ardından Öncelikle Sahiplendirme Yapılarak, Sahiplendirilemeyen Hayvanlar İse Doğal Yaşam Alanlarına Geri Bırakılarak Hayatlarına Devam Etmeleri Destekleniyor. 


Tarih: 11.07.2024 11:20
  • Çarşamba 32.9 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 31.4 ° / 22.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.