Tarih: 22.10.2023 13:23

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Facebook Twitter Linked-in

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi tarafından Eskişehir’de ilk kez düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günleri dopdolu geçiyor. Etkinliğin ikinci gününde de adil üretici pazarı, atölyeler, eğitimler ve networking buluşmaları katılımcılar ile buluştu.

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi gerçekleştirdiği eğitim ve etkinlikler ile sosyal girişimci adayı gençlerin ufkunu genişletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de ilk kez Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen ‘Sosyal Girişimcilik Günleri’ etkinliği ile katılımcılara yönelik eğitimler, atölyeler ve etkinlikler düzenleniyor. Sosyal girişimlerin görünürlüklerini artırmak, sosyal girişimler için alternatif pazar yerleri oluşturmak, sosyal girişimlerin birbirleriyle iş birliği geliştirebilecekleri alanlar sağlamak gibi amaçlarla düzenlenen etkinlikte, farklı sektörlerden adil ticaret modelini uygulayan 24 sosyal girişim, stantlarında ürün satışlarını ve tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

Birçok eğitim ve atölye düzenlendi

Sosyal Girişimcilik Günlerinin ikinci gününde düzenlenen Sosyal Etki Eğitimi, Tepebaşı Belediyesi Dış ilişkiler Müdürü İnci Çalışkan tarafından verildi. Çalışkan, eğitimde sosyal etki yönetimi farkındalığını artırarak sosyal etki yönetimi modelinin projelerde kullanımı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Ardından gerçekleşen Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi genel sohbet havasında ilerledi. Çalışkan burada yapılacak ürünün bir hikayesi olması gerektiğini ve bu hikayenin çok iyi bir şekilde anlatılası gerektiğini belirtti.

Kendini Keşfet Atölyesi’nde ise Zümrüt Çalışkan tarafından kişinin kendi hayalleri, zorunlulukları, hedefleri, kusurları, avantajları, duyguları üzerine konuşuldu.

Eğlenceli deneyler de yapıldı

Temel Kağıt Devre Atölyesi’nde ise Merve Güngör ve Nihal Güngör tarafından her yaşa uygun, eğlenceli ve uygulamalı bir öğrenme aktivitesi olan kağıttan basit devrelerle devre kurarak elektrik öğretildi. Katılımcılara üzerinde resim bulunan kağıtlar dağıtılarak boyanması istendi. Boyanan kağıtların arkasında bulunan örnek devreler kurularak elektrik elde edildi.

Atık tekstillerden yeni ürün üretme teknikleri anlatıldı

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nden aldığı destekler ve sosyal girişimcilik eğitimleriyle Bangu Markasını kuran Bengisu Hekim Kantarcı tarafından da ‘Bangu’yla Yaratıcı Dönüşüm Atölyesi’ gerçekleştirildi. Katılımcılar burada kullanmadıkları bir tekstil ürününü nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgiler aldı.

Networking buluşmaları ise Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu katılımıyla gerçekleşti. Yalnızoğlu, bu tür etkinliklerin devam edeceğini, Tepebaşı Belediyesi olarak sosyal girişimciliği önemsediklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Buluşmada özel, kamu, sivil toplum kuruluşları ve sosyal girişimciler bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Sosyal Girişimcilik Günlerine katılarak stant açan girişimciler, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor.

“Etkinlikten çok memnun kaldık”

Işıl Gencer, “Dönüşüm kâğıtlarından takı yapıyorum. Düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günleri etkinliğinden çok memnun kaldık. Bu etkinliklerin devam etmesini diliyoruz” dedi.

Ankara’dan gelen Atölye Bez ekibinden Aycan Gönen, “Bu tarz katılımcı belediye yaklaşımlarını çok beğeniyor ve destekliyoruz. Halk için hareket etmek toplumsal alanları bu şekilde açmak çok kıymetli, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İzmir’den gelen Selin Karabulut, “Doğal kozmetik ürünleri üretiyorum ve satıyorum. Daha yeni bir girişim. Satışımı sosyal medyadan yaptığım için bu tür organizasyonlar benim için önemli. Organizasyonun ilk yılı olmasına rağmen gayet güzel geçiyor. Genelde satışlarımı sosyal medya üzerinden yapıyorum. Bu tür yüz yüze gerçekleşen etkinliklere de katılmaya çalışıyorum. Belediyelerin de bu etkinlikleri desteklemesini çok değerli buluyorum” diye konuştu.

Fikret Arabacı, “Bir sosyal girişimciyim. Atıkların geri kazanımları ile bankları yaptım. Yeşile katkı sağlamak üzerine bu proje ortaya çıktı. Eskişehir çok güzel. Birçok girişimci ve fikirler var. Buradaki her insan çok kıymetli. Belediyemize ve Kuluçka Merkezi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

 


Eskişehir,Tepebaşı Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —