Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

 

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

 

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

 

Yavru Vatan Kıbrıs için uzun yıllardır yaptığı projeleri ile dikkatleri üzerine çeken, gönül eri, Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimleri Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta anılarıyla buluşturdu. 

 

“YILIN ERKEK VE KADIN SANATÇISI SEÇİLİRLER”

 

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş; Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 50. Yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın Kadın Sanatçısı seçilen Sayın Türkan ŞORAY ve Yılın Erkek Sanatçısı seçilen Sayın Ediz HUN, Kıbrıs Barış Harekâtından iki buçuk ay önce ödüllerini almak üzere 6 Mayıs 1974 akşamı Kıbrıs'a gelerek 7 Mayıs 1974 Salı günü Atatürk Anıtına Çelenk koyarak saygı duruşunda bulunurlar.

 

“HEYECAN VE MUTLULUK DOLU ANLAR”

 

Anıt ziyaretinden sonra Kıbrıs Türk Kuvvetler Alay Komutanlığını, Alay Komutanı Kur. Albay Mustafa KATIRCIOĞLU himayesinde, Subay, Astsubay, Erbaş ve erlerimize bir moral ziyareti gerçekleştirirler. Bu ziyaret sırasında Sayın Türkan ŞORAY alaya günün hatırası olarak Türkiye’den getirdiği Türk Bayrağını Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa KATIRCIOĞLU’na hediye eder. Bu özel an tarihe iz bırakacak fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirilir. O gün tüm birlik heyecan ve mutluluk dolu anlar yaşar, askerlerimiz anılarına bir yenisi daha ekler. 

 

“GÜLÜMSEMELER YERİNİ GÖZYAŞLARINA BIRAKIR”

 

Yeşilçam’ın değerli sanatçıları Sayın Türkan ŞORAY ve Sayın Ediz HUN ile tanışmak, fotoğraf çektirmek günlerini güzelleştirir, askerlik anılarında torunlarına gösterilip anlatılacak değerli bir fotoğrafları olur. İşte o gün, o fotoğraf karesiyle adeta zaman durur ve askerlerimizin gülümsemeleri o fotoğraf karesine yansır. Bu tarihi fotoğraf karesinden 74 gün sonra Kıbrıs Barış Harekâtı başlar ve gülümsemeler yerini gözyaşlarına bırakır.

“ŞEHİDİMİZİN MEZARINI ZİYARET EDİP DUA ETTİ”

 

Ediz Hun Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş ile birlikte Boğaz Şehitliğini ziyaret etti. Türkan Şoray ile 7 Mayıs 1974 günü Kıbrıs Türk Ediz Kuvvetleri Alayını ziyaret ettikleri gün aynı fotoğraf karesinde yer Alan Şehit Muhabere Çavuş Zeki Alpsoley ve Şehit Muhabere Astsubay Bayram Gümüş’ün de mezarını ziyaret eden Hun duygulandı. Şehit zeki Alpsoley ailesine yazdığı mektupta o günkü ziyareti yazmış ve satır aralarında Ediz Hun’dan bahsetmişti. Ayrıca çok neşeli bir gün geçirdiklerini de yazmıştı 50 yıl sonra Ediz Hun, Şehidimizin mezarını ziyaret edip dua etti.

“KAHRAMANCA SAVAŞARAK ŞEHİT OLDULAR”

 

Fotoğraf karesinde yer alan Üsteğmen Ünal GENÇ, Astsubay Bayram GÜMÜŞ, Çvş. Zeki ALPSOLEY Er Ülkü AKBULUT, Er Haydar KAYA ile birlikte Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayına mensup 48 Mehmetçiğimiz Kıbrıs’ta yaşayan Soydaşlarımızın canını, malını ve en doğal insanca yaşama haklarını güvence altına almak için üstün bir ulusseverlik duygusuyla kahramanca savaşarak şehit oldular. Biz tam 50 yıl sonra; 06-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında 50. Yıl anısına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Tarihi Anma Programı’na Aziz Şehitlerimizin Aileleri, Kahraman Gazilerimizle birlikte Sayın Türkan Şoray ( hastalığı nedeniyle telefon ile  ) ve Sayın Ediz Hun’un da katılımı ile Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayında tarihi anma etkinliğimizi gerçekleştirdik. 

 

Haber: Muhammed Mustafa KARAYÜN


Tarih: 16.05.2024 10:34
  • Cuma 33.3 ° / 24.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 30.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32.2 ° / 24.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.