Türkiye’nin Üstünlüğü İle Sona Erdi

3-4 Eylül 2022 günleri Hatay’da düzenlenen Uluslararası Aba Güreşi Dünya şampiyonası sona erdi.

Türkiye’nin Üstünlüğü İle Sona Erdi

Türkiye’nin Üstünlüğü İle Sona Erdi

3-4 Eylül 2022 günleri Hatay’da düzenlenen Uluslararası Aba Güreşi Dünya şampiyonası sona erdi.

Şampiyonaya katılan ülkelerin 17’si Türk Devlet ve Özerk Cumhuriyetlerinden diğer yarısı ise Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden oluştu. 3 Eylül günü teknik toplantı, hakem semineri ve tartı yapıldı. Aynı akşam Expo 21 fuarında resmi akşam yemeği düzenlendi. Pazar günü sabahtan Hatay gezisi yapıldı. Elemeler Saat 17.00 de başladı. Saat 18.00 de Mehter konseri ile yapılan açılış töreninde Bayanlar Aba Güreşi gösterisi, folklör gösterileri, Moğol güreşi Barilda gösterisi ve Halk türküleri konseri düzenlendi.

ABA GÜREŞİ İÇİN OLİMPİK ADIMLARIN ATILDI

Dünya Aba Güreşi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve Dünya Aba Güreşi Başkanı aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’ın Konuşmalarında 60 ülkede Aba Güreşi Federasyonu kurulduğu, Aba Güreşinin Dünyaya tanıtıldığı ve yayıldığı, şimdi de Aba Güreşi için olimpik adımların atıldığı vurgulandı. Şampiyonaya 17 Türk devlet ve Özerk cumhuriyetinin katılmış olması nedeni ile organizasyon, Türk Devletleri Teşkilatının sportif ayağı olarak yorumlandı.

ŞAMPİYONAYA KATILAN 35 ÜLKENİN İSİMLERİ:

Acara, Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Balkar, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Dağıstan, Gagavuzya, Gürcistan, İran, Kabarday, Karaçay, Karakalpakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Macaristan, Makedonya, Mari El, Moğolistan, Moldova, Mordovia, Nogay Eli, Özbekistan, Romanya, Rusya, Tataristan,  Tunus, Tuva,  Türkmenistan, Yunanistan, Türkiye 

DERECEYE GİREN SPORCU İSİMLERİ VE ÜLKELERİ:

60 kg. I.  Ferhat Kılıç Türkiye, II. Hikmet Çağrı Güler Türkiye, III. Mehmet Yüce Türkiye – Mohammad Ali Sargahi İran

70 kg. I. Ebrahim Valiyan İran, II. Fatih Önalan Türkiye, III. Meisam Arjmand İran –Yusuf Uras Türkiye

80. Kg. I. Hasan Kaya Türkiye, II. Muhammet Hüseyin Türkiye, III. Yar Miehmet Kılıç Türkiye – Hadi Ghadımı İran

90 kg. I. Sezai Arslan Türkiye, II. Giorgi Papinaşvili Acara, III. Adem Çavuşoğlu KKTC – Ali Turpal Eldarov Mordovia

Baş Güreş I. Arslan Mirzayev Azerbaycan, II. Barış Güngör Türkiye, III. Esmael Ghorbani İran – Yarajuly Yosebi Gürcistan

TATIM SIRALAMASI:

I. Türkiye (48 puan), II. İran (34 puan), III. Azerbaycan (10 puan), III. Acara (9 puan), IV. Gürcistan (8 puan), V. KKTC (8 puan), VI. Mordovia (8 puan)

 

Prof. Dr. İbrahim Öztek 

Dünya Aba Güreşi Kurucu Başkanı 


Tarih: 08.09.2022 15:36
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.