UMSİDER VE GTÜ BİRLİKTE ÇALIŞACAK

UMSİDER, Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmaya imza atacak. Akademik bilginin sanayiye aktarılmasını sağlayacak projeye sivil toplum kuruluşları da dahil olabilecek.

UMSİDER VE GTÜ BİRLİKTE ÇALIŞACAK

Uluslararası Müteahhit, İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (UMSİDER) Gebze Teknik Üniversitesi ile birlikte çalışma yapacak. Beraberindeki heyetle birlikte Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı ziyaret eden UMSİDER Başkanı Mehmet Zeki Gedikoğlu, 45 il ve 38 yurt dışı olmak üzere 83 şubesi olan derneğin; iş, ticaret, endüstri, sanayi alanındı ülkemizin ekonomik/sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Üyeleri arasında kurdukları köprü ile onların birbirleriyle tanışmalarını ve iş yapmalarına vesile olduklarını anlatan Gedikoğlu, UMSİDER’in proje ve hedeflerini de şöyle sıraladı; “Marmara Bölgesindeki mevcut ve inşa edilecek yapıların olası depremlere karşı mukavemetini güçlendirmek, savunma sanayi alanında yeni projelerde etkin rol almak, bilimsel kuruluşlarla eğitim programları düzenleyerek tecrübeyle bilimi pekiştirmek, çeşitli sektörlerde hizmet üretim süreçleri için Mükemmeliyet Merkezi kurmak. Yurtiçi ve yurt dışında yeni iş birlikleri ve ortaklıklar oluşturmak.” Gebze Teknik Üniversitesi’nin bulunduğu bölge itibariyle sanayi ile iç içe olduğunu hatırlatan Gedikoğlu, “Bu üniversitemiz, akademisyenleri ile birlikte çalışmak istiyoruz” dedi. Gedikoğlu, beklenen Marmara Depremi konusunda da Gebze Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerinin altını çizdi. 
ORTAK ÇALIŞMA KARARI  
UMSİDER’in faaliyetlerinin son derece önemli olduğunu ve bir sivil toplum kuruluşu olarak bilimle sanayiyi buluşturma misyonunu çok önemsediğini belirten GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’da ziyareti son derece anlamlı bulduğunu ve memnuniyet duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mantar, yakın zaman içinde üniversite olarak UMSİDER ile birlikte önemli bir çalışma ile bir araya geleceklerini söyledi.  

BİLGİ SANAYİYLE PAYLAŞILACAK
Üniversitenin sivil topluma açılması yönünde iradelerinin olduğunu ifade eden GTEÜ Rektörü, bunun ilk adımı olarak sportif faaliyetlerden başladıklarını söyledi. Mantar şöyle devam etti, “Üniversitede üretilen bilimin sanayi ve endüstri alanlarına transfer edilmesi çok önemli, bölgedeki organize sanayi bölgelerinden bu konularda talep olması halinde ortak çalışmalara açık olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.” Ziyarette UMSİDER Başkanı Mehmet Zeki Gedikoğlu tarafından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a bir plaket takdim edildi.

Haber: Orkun KARAKOÇ - Dünya Haber Ajansı (DHA)


Anahtar Kelimeler: umsider ve gtü birlikte çalışacak
Tarih: 18.08.2024 19:58
  • Perşembe 29.9 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Cuma 30.5 ° / 23 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.5 ° / 23.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.