Tarih: 09.10.2021 15:02

Wushu Kungfu Federasyonu Kimin Tekelinde?

Facebook Twitter Linked-in

Wushu Kungfu Federasyonu Kimin Tekelinde?

Şok Eden Usulsüzlük İddiaları

Aile Federasyonu mu? Aile Delege Listesi mi?

Geçtiğimiz dönemlerde birçok usulsüzlüklerle gündeme gelen Wushu Kung fu Federasyonu başkanı Mehmet Zeki Akıncı ve Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz hakkındaki iddialar dur durak bilmiyor.

Başkanın Federasyon Hakkında Bilgisi Var mı?

Wushu Kung fu Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulunu 8 Ekim tarihinde duyurdu. 7 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan Genel kurulunda geçici delege listesini yayınladı. Şuanda başkanlığını yapmış olduğu Wushu Kung fu Federasyonunun 7 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan Genel Kurulunda yeniden başkanlığa adaylığını koyan Mehmet Zeki Akıncı’nın Wushu Kung fu hakkında hiçbir bilgisinin olmadığı iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Söylenen iddialar arasında Akıncı’nın Vekilliğini yürüten Abdurrahman Akyüz’ün ailesi, akrabaları ve yakınlarına oy kullandıracağı var.

Sakarya’ya Neden Öncelik Verildi?

Yayınlanan geçici delege listesinde İstanbul ilinin 32.000 lisanslı sporcusu olmasına rağmen 3 kulübe toplamda 6 oy kullanma hakkı, 300 lisanslı sporcusu olan Sakarya ilinden ise 26 kulübe toplamda 63 oy kullanma hakkı verildiği söyleniyor. Delege listesine yapılan incelemelere göre Akyüz’ün yakın çevresine ve Sakarya bölgesine yüksek oy potansiyeli sağladığı görülüyor.

Gençlik Ve Spor Bakanlığını Görmezden Gelen Federasyon

Gençlik ve spor bakanlığının yayınladığı genelgede belirtilen “Ana Statüye göre belirlenecek üye sayısının, 3289 sayılı Kanunda öngörülen sayıyı aşması halinde her grubun kendi içerisinde değerlendirilerek, fazla üye sayısının, grup bazında noter huzurunda çekilecek kura ile Kanunda öngörülen sayıya indirileceği hüküm altına alınmıştır. Ancak bazı federasyonların kura çekilişini kulüplere bildirmediği Bakanlığımıza gelen şikâyetlerden anlaşılmış olup, bu durum genel kurul sürecini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle federasyon başkanlıklarınca kulüp delege sayısının ilgili mevzuat hükümleri gereği toplam delege sayısını etkilemesi durumunda noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekiminin önceden yerinin ve zamanının (en az 3 gün önce) federasyon resmi web sayfasında duyurulmasına karar verilmiştir” maddesine dayanarak söylenen iddialara göre Wushu Kungfu Federasyonu delege seçimini 3 gün öncesinden web sitesinden duyurmayarak aynı zamanda noter huzurunda gerçekleştirmeyerek yeni bir usulsüzlüğe imza attığı iddia ediliyor. Gençlik ve spor bakanlığını görmezden gelen aile Federasyonu kendi çıkarları doğrultusunda aile delege listesi mi yayınlıyor?

                İşte O Delege Listesi;   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —