Yeşil Bir Gelecek İçin Sürdürülebilir Gastronomi Çalışmaları Sürüyor

Yeşil Bir Gelecek İçin Sürdürülebilir Gastronomi Çalışmaları Sürüyor

Yeşil Bir Gelecek İçin Sürdürülebilir Gastronomi Çalışmaları Sürüyor

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında koordinatör faydalanıcının Çanakkale Belediyesi olduğu Joint Action for Sustainable Tourism isimli projenin ilk izleme ziyareti Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi Çalışanları ile projenin Teknik Destek Ekibi ve Türkiye Belediyeler Birliği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi, İspanya Salou Belediyesi ve Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığıyla Sürdürülebilir Turizm ve Yeşil Mutfak Uygulamaları ekseninde yürütülen projenin izleme ziyaretinde teknik ve mali süreçler gözden geçirildi. Uygulama süresince izlenecek yöntemler, yol haritası ve metodolojiler incelendi.

Ayrıca proje faaliyetleri arasında olan Karbon Nötr Destinasyon Rehberi’nin oluşturulması, Çanakkale ve Salou için Sürdürülebilir Turizm özelinde Yerel Politika Belgeleri’nin oluşturulması, her iki kentteki turizm paydaşlarına yeşil mutfak olma kriterleri hakkında eğitimlerin verilmesi, yeşil mutfak kampanyası ve sürdürülebilir kentler için çocuk ve gençlere farkındalık eğitimlerinin ayrıntıları üzerinden geçilerek süreç yönetimleri belirlendi.


20.12.2023 14:53

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 20.12.2023 19:12
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.