Yüzde 60'lık Revizyon Başladı

AK Parti'nin 211. MKYK toplantısı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde başladı.

Yüzde 60

Yerel seçimlerin ardından AK Parti'de gündeme gelen 'değişim' çalışmalarına yönelik ilk adım Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bugün gerçekleştirilen MKYK toplantısında atılacak. Başkan Erdoğan liderliğinde başlayan toplantının ana gündem maddesi kongre takvimi ve partide yaşanacak değişim olacak. 

AK Parti'nin 211. MKYK toplantısı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde başladı.

 

Ak Parti'de Kadro Değişimi

 

AK Parti son olağan kongresini 24 Mart 2021'de son olağanüstü kongresini ise Ekim 2023'te gerçekleştirmişti. 2025 yılında yapılacak büyük kongrenin belde, ilçe, illerde ilkbahara kadar tamamlanmasının ardından Mayıs 2025 yılında olağan kongreye gidilmesi bekleniyor. Büyük kongre 31 Mart seçimlerinin ardından yapılması beklenen değişimin de işaret fişeği olacak. Kongrelerde parti kadrolarında değişime gidilmesi bekleniyor.

 

Kongre kararının alınması ile olağan kongre süreci işletilecek. Belde, ilçe, il ve büyük kongre yapılacak. Ramazan bayramına kadar il kongrelerinin tamamlanması mayıs 2025'te ise büyük kongreye gidilmesi planlanıyor. 110 üyeden oluşan MKYK'daki değişim kararını Erdoğan verecek..

Yüzde 60'lık Revizyon

 

AK Parti kulislerinde, Büyük Kongre'de Erdoğan'ın yönetimde yüzde 60'tan fazla bir değişim yapacağı ifade ediliyor. Erdoğan'ın A Takımı olan MYK'da birçok genel başkan yardımcısını değiştirebileceği, yerlerine ise güçlü siyasi söylemleriyle ön plana çıkan ve yeni parti politikası üretmede daha etkili ve aktif görev alabilecek isimlere görev verebileceği aktarılıyor. Yine, kongrede İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu bazı önemli şehirlerde, il başkanları ve teşkilatlarının değişebileceği de belirtiliyor. Erdoğan'ın bu sürece ilişkin adımlarını, acele etmeden, kapsamlı ve ince eleyip sık dokuyarak atacağı aktarılıyor.

 

ERDOĞAN 'DEĞİŞİM' MESAJI VERMİŞTİ

 

Başkan Erdoğan 14 Ağustos'ta partisinin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada da "Anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyor, nerede eksiğimiz varsa hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.


Anahtar Kelimeler: Yüzde ' Revizyon Başladı
Tarih: 03.09.2024 15:10
  • Perşembe 29.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.9 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.9 ° / 20.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.