Yahya Mert YAYLA

Tarih: 29.11.2018 09:56

Yahya Efendi Çıkmazı

Facebook Twitter Linked-in

BİZDE NE EKSİK? -I-

 

Yeni şeyler ortaya koyarken sorumuz hep şu olur: Duvardaki hangi gediği kapatacağız? Biz de bu düsturla yola çıkalım dedik ve Giresunspor'un, Giresun sporunun fark edebildiğimiz eksikliklerini yamamak için kalem oynatalım dedik. Eleştirmek kolaydır. Fakat çözüm üretmek mühim olandır. Biz  kolay zor demeden elimizi taşın altına sokmaya niyetlendik. Sıralama yapmadık. Herkesin önemli gördüğü başkadır neticede.

Futbolu izlenilebilir kılan en önemli öğe taraftar. Bunu artık sağır sultan duydu. Büyük takımlar yeni taraftarlar bulabilmek ümidiyle yeni dünyalara açılıyor. Tarafına birilerini katabilmek için büyük transferler yapıyor. Büyük kitleler bizi sevsin diye değil elbette. Taraftarın maddi açıdan büyük önemi var kulüp için. Öyle ki büyük transferin bonservis bedelini birkaç günde forma satışından çıkarabiliyor takımlar. Yani yatırımın karşılığı hemen alınabiliyor. Fakat bizdeki durum henüz o seviyelerde değil. Yeni taraftara erişmeden önce eldeki mevcutları koruyamalıyız. Zira günden güne eksiliyor Giresun'daki futbolsever. Maçlara ilgi azalıyor.

Öncelikle kimse Giresunsporlu değil. Herkes bir takım tutuyor ama Giresunspor'u da destekliyor. Bu yanlış. İnsanlarımıza Giresunsporlu olmayı öğretmeliyiz. Giresunlu olup Trabzonspor'u destekleyenler bile var memlekette. Bunun için ne yapmalıyız? Ağaç yaşken eğilir demişler. Çocuklarımızı Giresunsporlu yetiştirmeliyiz. Kulüp yöneticileri ve mahalli idareciler, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak okul çağındaki çocuklara hediyeler vermeli. Bu sayede çocuklarda Giresunspor sevdası  erken yaşta filizlenir. Yine yönetim bilet satışlarında "aile indirimi" ya da "çocuğunu da getirene indirimli bilet" gibi kampanyalar yaparak çocukları stadyuma çekebilir.  Bu da çocukların Giresunspor sevgisi kazandırır. En azından futbol kültürü edinir.

Peki yaşça büyük olanlar için ne yapmalı? Giresunspor sevgisinin maddi boyutunu en aza indirgemeli.  Bilet fiyatı, ürün fiyatı gibi kalemler yani taraftarın cebinden çıkan para azalmalı. İnsanımız maddi boyutunu epey düşünüyor haklı olarak. Ülkemizde geçinmek zor evet. Şartları göz ardı etmeden fiyatlama yapılmalı.

Türkiye'de ve Avrupa'da tanınırlığımızın artmasını nasıl sağlarız? Elbette gurbetçilerle. Gurbetçilerimiz bizi nasıl temsil edecek peki? Orijinal ürünler ile. Peki gurbetçilerin yoğun olarak memlekette olduğu aylarda Çotanak Store'a baktınız mı hiç? Yok çok malesef. Bir defa yeni sezon forması yok satış mağazasında. Gurbetçi kardeşlerimiz tanınırlığımız ve temsiliyetimiz için yanisi reklamımız için mükemmel fırsat. Değerlendirilmeli.

Önemli konulardan biri Mevcut Giresunspor taraftarı. Birlik ve beraberlik yok aralarında ve bunu stadyuma da taşıyıp açıkçası kötü imaj oluşturuyorlar Giresunspor ve Giresun adına. Grupların aralarında ne geçti neden ayrıldılar bilmiyorum. Fakat ortak değerimiz Giresunspor ise kol kırılsa da yen içinde kalmalı. Atalarımız "Bir elin nesi var iki elin sesi var." demişler. Birlik ve beraberliği sağlasalar taraftar grupları daha güçlü ve adından söz ettirir hale gelebilirler. Eskiden olduğu gibi.

Çözüm öneremeyeceğim tek sorun marşlar ve tribün besteleri olacak. :) Bu ayrı bir meziyet. Şair olmaktan başka yazar olmaktan bambaşka bir şey. Fakat bunun sıkıntısını çok yaşıyor Atatürk stadyumu tribünleri. Çarşı kadar sanatkar olamayız belki eyvallah ama hala yirmi yıllık besteler ile destek oluyoruz takımımıza. Haliyle desteğimizin kuvveti de beklenildiği üzere az. Yeni ve özgün besteler üretmeliyiz.

Deplasmana giden taraftarımıza destek olunmalı. Ulaşım, yemek, maç bileti fiyatı gibi. Futbolcu deplasmanda yalnız olmadığını gördüğünde daha motive oluyor. Deplasmanda taraftar desteği iç saha maçlarından daha önemli.

Bahsedemediğimiz hususlar mevcut ise yahut bahsettiklerimizden hatalı olduğumuz varsa affedin ama haklı olduğumuz sorunları da değiştirmek için çaba gösterin.

Güzel günler göreceğiz! İnanıyoruz ve umut ediyoruz. Çabamız ve dualarımız güneşli günler için.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —